NovemberPLASKET

Novemberplasket skickades ut för några dagar sedan, med inbjudan till föredrag om färggenetik, simning inomhus i Stockholm, inbjudan till föredrag om BPH och en liten anekdot om Cabrals kyss, som syns på många portissvansar.


Vårt nyhetsbrev går även att läsa här >>>


HÄLSOENKÄT

Vår hälsoenkät har tyvärr inte nått alla våra medlemmar.

Det där med att maila flera personer på en gång är inte lika lätt som tidigare. Vissa har fått enkäten i sin inkorg, hos några har den hamnat i skräpkorgen, medan ytterligare andra har så bra 'spam-filter' att mejlet inte ens nått fram till skräpkorgen.

Därmed gör vi ett nytt försök att nå våra medlemmar genom att publicera en länk till enkäten här på vår hemsida. Enkäten fylls i om du har en portis som har fått en diagnos. För frågor: kontakta hälsa och avelskommittén på halsa-avelkommitte@portugisisk-vattenhund.nu

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVpZIA9g3tURfNLhtICeAxxEyNDhMwwL-StowL3II4D2cAyg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0


Föredrag FÄRGGENETIK

Den 14 november kl 18.30 håller Hilde Nyblom ett nytt föredrag om färggenetik. Passa på att lära dig mer! Kostnadsfritt. Öppet för alla medlemmar.

Läs inbjudan här >>>


Oktoberplasket

I början av oktober skickades Plasket till våra medlemmar. Vi lyfte bland annat fram två föredrag om genetik, ett om populationsgenetik den 24 oktober och ett om färggenetik den 14 november. Vi lyfte också vattenträning i södra Stockholm den 18 november. Anmäl er till kul@portugisisk.vattenhund.nu

Läs Plasket här >>>

 

 


Föreläsning POPULATIONSGENETIK

Varmt välkommen till vår spännande föreläsning om populationsgenetik med professor Hilde Nyblom den 24 oktober kl 18.30.

Kanske är detta mest intressant för uppfödare, men alla medlemmar är varmt välkomna. Kostnadsfritt.

Hilde_original

Se inbjudan här >>>


FODER och HJÄRTSJUKDOM

Hänger valet av foder och förekomsten av hjärtsjukdomen DCM ihop?

Som en del i sitt examensarbete på Sveriges Lantbruksuniversitet undersöker veterinärstudent Jonathan Hober taurinnivåerna i blodet hos olika hundar som utfodras med samma typ av diet och om taurinnivåerna har någon inverkan på deras hjärtfunktion.

Baserat på vilket foder din hund äter kommer ni få möjligheten att vara med i studien kostnadsfritt. Vid deltagandet i studien kommer din hund genomgå en ultraljudsundersökning av sitt hjärta, ta EKG och blodprov för att analysera taurinnivåerna i blodet vid ett besök på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala.

Läs mer och se om ni vill delta >>> RSS

Bästa Rasklubben

 

För att främja en frisk och sund Portugisisk Vattenhund
2024 är året då vi satsar extra på våra medlemmar genom följande beslut:

BPH. Vi delsponsrar med 500 kr.
Kvitto skickas efter genomgången BPH till kassor@portugisisk-vattenhund.nu

Höftledsröntgen. Vi delsponsrar med 500 kr.
Kvitto på betalningen från SKK och från veterinären skickas till kassor@portugisisk-vattenhund.nu

Uppfödarutbildning, Är du uppfödare av portugisisk vattenhund med registrerat kennelnamn som genomgår den digitala utbildningen under året? RPVH står för kurskostnaden efter genomgången kurs (litteratur bekostas av uppfödaren). Kvitto och bild på diplomet skickas till kassor@portugisisk-vattenhund.nu

 

 

Rapport från vårt fjälläventyr

Visst väckte vi viss uppståndelse när vi kom gåendes över spängerna på myrmarken. Kortklippta, med kofta, svarta, bruna, vågiga och lockiga, unga och äldre - vi visade upp en stor variation på våra älskade portisar.

Vi var omkring 30 två-benta och nästan lika många portisar som fick möjlighet att njuta av fjällvärldens vidder i en tid när naturen skiftade från grönt till gult och rött.

DSC_4509 (2)

Foto: Stefan Käck

Läs mer >>>

Vattenprov 2023 till Morgans minne

Läger 2023 - Malmköping