Vattenläger 2019

Välkomna till årets båda vattenläger för portugisisk vattenhund.

Tid, 27 - 28 juni samt 29 – 30 juni 2019.

Plats, Lysekil på Trellebystrands camping. Till vår hjälp kommer Henrik Andersson, vattenkommittén och domare.

Henrik som till vardags är snickare har med sina hundar under många år genomfört vattenprov i Portugal med goda resultat. Han utbildade sig till vattendomare 2013 och har sedan dess dömt vattenprov och haft vattenträningar. Henrik har gått kurser för vattendomare Silvino Macau & hundinstruktör Carla Peralta. Henrik ingår i rasklubbens vattenkommitté och jobbar tillsammans med vattenombud på olika platser i Sverige för att fler ska bli intresserade av att arbeta med sina hundar i vatten.

Lägren startar med en föreläsning av Henrik om vattenprovets historiska utveckling och syfte. Du som har varit med tidigare och hört Henriks föreläsning kan som alternativ träna landträning t.ex. kontaktövningar och apportering.

Vad du kan förvänta dig? När du har fått vattenträning med din hund har du fått verktyg för att komma vidare. Vi kan ge dig råd om hur du kan träna tillsammans med din hund genom de erfarenheter vi själva fått genom träning med hundar. Ibland räcker inte vi till, vid tex apportering, då kan vi ge förslag på andra kurser eller duktiga instruktörer som du kan kontakta. På lägret är vi tillgängliga för dig, tveka inte att fråga oss om hjälp.

Ny SKK-regel, hundar under nio månader får inte utföra anlagstestet level 1, vi har därför kommit fram till ett ”lek och plask” moment där vi leker i vattnet.

Bra att ha med sig.  Badkläder, våtdräkt och badskor, någon form av vattenapport och leksaker som du kan leka och träna hunden med. Belöning ex godis, en gummisnodd att sätta upp luggen med om hunden har lång kofta. Handdukar till både dig och hunden, kanske ett täcke till hunden om det blir kallt, en hundbur är inte helt fel. Det ger din hund en chans att kunna koppla av. En campingstol eller filt att sitta på och vid risk för regn, gärna tält eller paraply. Vaccinationsintyg.

Alla kan vara med, från nybörjare till mer vana hundar och förare. Vi kommer att dela gruppen, en grupp som är i vattnet och en grupp som har den underskattade landträningen. Vi skiftar grupp efter lunch. Därefter blir det fri träning. Vi är alltid tillhands.

Det går att beställa vattenapporter som tas med till lägret. Maila Henrik bulan86@hotmail.com  

På kvällen grillar vi så ta med något att lägga på grillen. Vi förväntar oss en trevlig kväll med mycket hundprat och ett Glatt humör.

Deltagarantal: 15 ekipage/läger.
Vi kommer att ha ett sekretariat under ett par timmar på eftermiddagen innan vattenprovet. Där kan du efteranmäla dig till anlagstestet eller proven.
Du som bara vill göra provet får anmäla dej via mail.

uitr03[1] Ny info: Vi kommer att ha en exteriörbedömning med Dafhne Blomstrand som kommer torsdagen och lördagen  på lägret.
Klippta som oklippta detta är ingen utställning endast en exteriörbedömning.
Det är frivilligt med roligt för er som aldrig ställt ut kanske ni blir sporrade att springa några vänstervarv Ler

Priser:
800kr/ekipage 
300kr/extra hund
200kr bara teori 
200kr/bara vattenprov

Inbetala till: Rasklubben för portugisisk vattenhund, Pg 171310 - 6

Sista anmälan den 10 juni via formuläret här nedan

När du anmält dig får du ett kodord av oss som du ska använda när du bokar stuga eller camping.
För de reserverade stugorna och campingplatserna går anmälan ut 31/5 - 2019

Boende:
http://www.trellebystrand.se/   
mail: info@trellebystrand.se 
tfn 0523-121 83, receptionen bemannad 9 - 11 & 18 - 20

Vi har reserverat:
2 st – 2-bäddars stugor
8 st - 4-bäddarsstugor
5 campingplatser med el (finns fler campingplatser)

Då vi har självhushållning är det bra att veta att det är ca 5 km till COOP ytterligare drygt en kilometer till ICA supermarket.

Gå gärna in på länken för att se vad som finns för sevärdheter i och runt Lysekil https://www.vastsverige.com/lysekil/produkter/trellebystrands-camping/?site=105

Är det något du undrar över så hör av dig till Lotta eller Agneta

Lotta Svantesson 070-536 24 06, lottalassehaga@gmail.com

Agneta Holm 070-951 37 31, atlantisstar.kennel@gmail.com

Hoppas vi ses till sommaren!!

Vattenkommittén
Rasklubben för PVH.

Vattenaktivitet - anmälan

Uppgifter märkta med * är obligatoriska